Кіноблог кінопанорама – reirans

Представляємо бойовики, аніме – відеоблог кіношка дивитися онлайн

Блакитна безодня / Le grand bleu (1988)

Блакитна безодня / Le grand bleu (1988)

Опис фільму – Блакитна безодня / Le grand bleu (1988):

  • Дивитися онлайн:

    http://goo.gl/vY9lWl

  • Рік:

    1988

  • Назва:

    Блакитна безодня

  • Оригінальна назва:

    Le grand bleu

  • Режисер:

    Люк Бессон

  • Сценарій:

    Люк Бессон, Роберт Гарленд, Мерилін Голдін

  • Продюсер:

    Патріс Леду, Монті Даймонд, Клод Бессон

  • Оператор:

    Карло Варини

  • Композитор:

    Білл Конті, Ерік Серра

  • Художник:

    Ден Вейля, Бландин Бойєр, Магалі Гвидаси

  • Монтаж:

    Олів’є Моффруа

  • Жанр:

    бойовик, драма, мелодрама, пригоди, спорт

  • Час:

    Олів’є Моффруа

  • У головних ролях:

    Жан Рено, Жан-Марк Барр, Розанна Аркетт, Пол Шенар, Серджіо Кастеллітто, Жан Буіз, Марк Дюре, Гріффін Данн, Андреас Вуцинас, Валентина Варгас

Про фільм – Блакитна безодня / Le grand bleu (1988):

Смотреть онлайн Голубая бездна – Двоє друзів — Енцо Молінарі і Жак Майоль — разом росли на одному з грецьких островів. Батько Жака, нирець, загинув при зборі устриць через несправність водолазного обладнання. Проходять роки, хлопчики вже виросли й знову зустрічаються після декількох років розлуки. Обидва стали нирцями на глибину без повітря, і змагання на чемпіонатах світу практично ведеться тільки між ними.

Симпатична працівниця страхового агентства Джоан, закохується в Жака з першого погляду і їде за ним з Перу в Сицилію, де і стає свідком початку небезпечного двобою між друзями. Від Жака вона вже чекає дитину. А друзі поринають все на більшу і більшу глибину. Пройдено відмітка в 120 метрів. Для Жака і Енцо блакитна безодня краще, ніж життя на землі.

Трейлер фільму – Блакитна безодня / Le grand bleu (1988):

Рецензія фільму – Блакитна безодня / Le grand bleu (1988):

Напевно це одна з найромантичніших стрічок, які я бачив. Це розповідь про дружбу і про любов, яка виявилася сильнішою дружби. Двоє нирців Жак Майоль і Енцо Молінарі протягом усього життя, змагаються між собою, але як мені здається, свої досягнення вони роблять не заради того, що б переплюнути один одного, а заради любові до моря. Я не знаю, що знайшов у синій глибині, Бессон, але, дивлячись фільм, розумієш, що його героям море дарує набагато більшу насолоду, ніж життя на Землі.

Жак Майоль — відсторонений персонаж, перебуваючи на землі, він ніби продовжує занурюватися, що б досягнувши дна пограти з дельфінами. Він повністю відірваний від реальності, для нього життя починається лише з того моменту, коли він входить у воду. Енцо Молінарі — голосний, гучний італієць, який на відміну від Жака пірнає виключно заради грошей і, здається, що море для нього це всього лише спосіб заробити. Але, почувши його прощальні слова, розумієш, що насправді він так пристрасно й безкорисливо любив свою «даму серця» як і Жак.

Напевно не кожній людині дано зрозуміти, а вже тим більше розділити ту пристрасть, якій живуть герої стрічки. Адже вони щодня ризикують життям заради того, що б побути поруч з об’єктом своєї любові — морем. Перебуваючи на землі, вони прагнуть в море, а, перебуваючи в морі, вони неминуче (з фізіологічних причин — кисень) прагнуть на землю, не дивлячись на те, що хочуть залишитися.

Картина, безумовно, заслуговує перегляду, адже вона присвячена одній з найважливіших для людини тим — любові, причому всі піднесено без рожевих соплів і штучного вичавлювання сліз з глядача. Адже саме Бессон який в дитинстві хотів вивчати дельфінів, завдяки цій юнацької пристрасті привніс в «Блакитну безодню» значну частку щирості. Коли бачиш, що відбувається на екрані, то стає ясно: ти став свідком чужої мрії, прекрасною, позбавленої егоїзму і ненависті.

9 з 10

Також крім Блакитна безодня (1988) радимо переглянути:

Single Post Navigation

Залишити коментар